Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Cuketa v rajčatové omáčce

  • ½ pl nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 pálivé zelené čili papričky
  • 2 pl rajčatového protlaku
  • 1 čl drceného římského kmínu, nasucho opraženého
  • 1 čl garam masaly
  • ¼ čl sladké papriky
  • sůl
  • 200 ml vody
  • 200 ml nízkotučné sladké smetany
  • 3 pl másla
  • 0,5 kg malých cuket, nakrájených na 1,5 cm kostky
  • ½ čl kurkumy
  • 1 ½ pl nasekané čerstvé bazalky a 1 ½ pl nasekaných čerstvých koriandrových listů

V misce smíchejte zázvor, čili, protlak, kmín, garam masalu, papriku a sůl. Pomalu přilévejte 120 ml vody a míchejte, až dostanete řidší pyré. Vmíchejte zbytek vody a smetanu. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cuketu, kurkumu a smažte, dokud cuketa nezměkne – asi 10 minut. Přidejte rajčatové pyré a duste 1 – 2 minuty. Odstraňte hrnec z vařiče a vmíchejte bazalku.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.