Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Čínská zeleninová polévka

  • 1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 pl sójové omáčky
  • ½ čl soli (pokud není již vývar osolený)
  • ¼ čl asafoetidy nebo 2 prolisované stroužky česneku
  • ½ čl mletého bílého pepře
  • 100 g kukuřice
  • 300 ml nakrájeného čínského zelí
  • 50 g celeru nakrájeného na malé kostičky
  • 200 g přírodního nebo bylinkového tofu, nakrájeného na kostičky
  • 2 pl citronové šťávy
  • 2 pl kukuřičné mouky
  • 75 ml vody
  • 1 čl sezamového nebo rostlinného oleje

Smíchejte zeleninový vývar, sójovou omáčku a koření. Přiveďte k varu a přidejte zeleninu. Přikryjte a zvolna vařte 15 minut. Přidejte tofu a citronovou šťávu a vařte nepřikryté dalších 5 minut. Z kukuřičné mouky a 75 ml vody udělejte pastu, vmíchejte ji do polévky a pokračujte ve vaření, dokud polévka nezhoustne. Na závěr přidejte sezamový olej. Podávejte teplé.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.