Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Zeleninové kičrí s kešů oříšky

  • 100 g fazolí mungo nebo červené čočky
  • 250 g dlouhozrnné bílé rýže
  • 3 pl oleje
  • 100 g kešů oříšků
  • 2 čl římského kmínu
  • 1 pl nasekaných zelených čili papriček
  • 2 pl nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 čl kurkumy
  • ½ čl asafoetidy nebo 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 malý květák, rozdělený na malé růžičky
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • 1 pl másla
  • 100 g uvařeného zeleného hrášku
  • 3 střední rajčata, oloupaná a nakrájená na malé kousky
  • 2 pl nasekaných čerstvých koriandrových listů nebo petrželky

Mungo nebo červenou čočku a rýži propláchněte a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm kešů oříšky. Vyberte je a nechte stranou. Potom osmažte kmín, přidejte čili, zázvor a asafoetidu nebo cibuli. Přidejte květák a smažte ho 1 – 2 minuty. Nakonec přidejte mungo nebo čočku spolu s rýží a znovu krátce osmažte. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a částečně zakryté vařte za občasného míchání asi 30 minut, dokud luštěnina a rýže nezměknou. Pokud se voda vypařuje příliš rychle, přilijte ji podle potřeby.  Několik minut před dovařením osolte, přidejte máslo, hrášek, rajčata, kešů oříšky a koriandrové listy nebo petrželku. Podávejte teplé.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.