Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Letní dýně s rajčaty a oříšky

  • 2 pálivé zelené čili papričky
  • 2 cm kousek čerstvého zázvoru, nahrubo nasekaného
  • 3 pl kešů oříšků nebo mandlí
  • 1 ½ pl celého koriandru
  • 1 čl římského kmínu
  • 60 ml vody
  • 3 pl másla
  • 2 sřední rajčata, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 700 g cukety, oloupané a nakrájené na 2 cm kostky, nebo jiný druh letní dýně
  • ½ čl kukrumy
  • sůl
  • 3 pl nasekaných čerstvých koriandrových listů, bazalky nebo petrželky

Smíchejte čili, zázvor, kešů oříšky nebo mandle, koriandr, kmín, fenykl a vodu a rozmixujte na pastu. V hrnci rozehřejte máslo. Přilijte namixované koření a smažte, dokud směs nezhoustne a nezačne se oddělovat od másla. Vmíchejte rajčata a vařte je několik minut, potom přidejte cuketu, kurkumu, sůl, polovinu čerstvých bylinek a zakryté vařte na nejnižší teplotě asi 10 minut. Čas od času zkontrolujte, jestli se zelenina nepřipaluje, podle potřeby přilijte trochu vody. Vařte dokud cuketa nezměkne  – asi 20 až 30 minut, doba vaření závisí na druhu dýně. Před podáváním posypte zbylými bylinkami.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.