Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Hrachové kičrí s koprem a rajčaty

  • 150 g půleného hrachu
  • 100 g dlouhozrnné bílé rýže
  • 1,5 l vody
  • 1 čl kurkumy
  • ½ pl sušeného nebo 3 pl čerstvého kopru
  • ½ čl garam masaly
  • 3 pl oleje
  • 2 čl římského kmínu
  • ½ – 1 celá červená čili paprička
  • ¼ čl asafoetidy nebo 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 střední rajčata, nakrájená na osminy
  • sůl

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, přes noc namočený hrách, rýži, kurkumu, kopr a garam masalu. Snižte teplotu a částečně zakryté pomalu vařte 1 až 1 ½ hodiny, dokud není hrách úplně měkký a voda se nevyvaří. Odložte z plamene. V menším hrnci rozehřejte olej a osmažte kmín a čili, potom přidejte asafoetidu nebo česnek a hned na to rajčata. Krátce je osmažte, dokud se částečně nerozvaří. Přelijte je do kičrí, osolte a zamíchejte. Ke všem druhům kičrí můžete podávat bílý jogurt, podmáslí, kefír nebo jiné kysané mléko.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.