Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Domácí langoše

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 125 ml kyselé smetany
  • 25 g čerstvého droždí
  • špetka cukru
  • ½ čl jedlé sody
  • sůl
  • olej na smažení
  • na ozdobu kečup, rozetřený česnek, strouhaný sýr – dle vlastní chuti

Z trochy mléka, špetky cukru a droždí připravte kvásek. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl, přidejte kvásek a spolu se zbytkem mléka zadělejte těsto. Na 1 hodinu ho odložte do lednice. Vykynuté těsto znovu propracujte na pomoučeném válu a potom z něj vytvarujte tolik bochánků, kolik chcete dělat langošů a zbytek odložte v mikroténovém pytlíku do lednice. Těsto můžete použít i za týden. Bochánky nechte vykynout ještě asi 20 minut. Každý bochánek roztáhněte v prstech na placku a ve větší vrstvě oleje ji z obou stran osmažte dozlatova. Správný langoš má být uprostřed tenký a na okrajích hezky baňatý a nadýchaný. Z této dávky uděláte asi 10 – 12 langošů.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.