Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Kari brambory s fazolkami

  • 2 střední rajčata, nakrájená na osminy
  • 2 bobkové listy
  • 5 středních brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 450 g zelených fazolek, nakrájených na 4 cm kousky
  • 3 snítky čerstvé petrželky
  • 4 snítky čerstvých koriandrových listů
  • 1 – 2 sušené čili papričky
  • ½ čl kurkumy
  • ¼ čl asafoetidy
  • sůl
  • ¼ čl mletého černého pepře
  • 6 pl másla
  • 600 ml vody

Dejte všechny přísady do hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a částečně zakryté vařte asi 25 minut. Čas od času zkontrolujte, jestli se voda příliš rychle nevyvařuje. Můžete zvýšit teplotu nebo přidat více vody, bude-li potřeba. Před dokončením zvyšte teplotu a smažte bez míchání, dokud se vespod nevytvoří kůrka. Jste-li s jídlem už spokojeni, odložte hrnec z vařiče a nechte stát asi 5 minut. Potom jídlo zespoda promíchejte. Před podáváním nezapomeňte odstranit čili.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.