Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Cukety s hráškem

  • 2 pl oleje a 2 pl másla
  • 2 pálivé zelené čili papričky, nakrájené na tenké proužky
  • 1 čl římského kmínu
  • 700 g malých cuket, nakrájených na 1,5 cm kostky
  • ½ čl kurkumy
  • 1 pl mletého koriandru
  • 300 g čerstvého hrášku (může být i mražený, 10 minut povařený)
  • 3 pl nasekaných čerstvých koriandrových listů, petrželky nebo máty
  • sůl

V hrnci rozehřejte olej, přidejte čili, kmín a smažte, dokud kmín neztmavne. Vmíchejte cukety, kurkumu, mletý koriandr, čerstvý hrášek, polovinu čerstvých bilinek a máslo. Zakryté vařte asi 10 minut. Odkryjte a smažte, dokud cukety nezměknou. Jestliže použijete mražený hrášek, vmíchejte ho minutku před dokončením. Osolte, posypte zbylými bylinkami a opatrně promíchejte.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.