Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Salát z okurky a bílé ředkve

  • 2 malé okurky, oloupané a nahrubo nastrouhané
  • 2 dlouhé bílé ředkve, nahrubo nastrouhané
  • sůl
  • 60 ml kyselé smetany nebo bílého jogurtu
  • 2 pl nastrouhaných piniových oříšků nebo mandlí
  • 1 pl olivového nebo sezamového oleje
  • ¼ čl sladké papriky
  • ½ pl nasucho opraženého a nahrubo semletého římského kmínu
  • 2 pl nasucho opražených sezamových semínek
  • snítky petrželky na ozdobu

Okurku dejte do sítka, posolte a nechte alespoň půl hodiny stát. Potom z ní vymačkejte všechnu šťávu, přidejte ředkev, smetanu nebo jogurt, oříšky a olej a dobře vše promíchejte. Podávejte vychlazené, v miskách, posypané paprikou, petrželkou, kmínem a sezamovými semínky.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.