Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Rajčatový salát

  • 480 ml bílého jogurtu nebo 400 ml jogurtu a 80 ml kyselé smetany
  • sůl
  • ¼ čl mletého bílého nebo černého pepře
  • 3 – 4 střední rajčata, nakrájená na 1,5 cm kostky
  • 1 pl rostlinného nebo arašídového oleje
  • 1 čl černých hořčičných semínek
  • 1 pálivá zelená čili paprička, najemno nasekaná
  • snítky čerstvých koriandrových listů, bazalky nebo kopru na ozdobu

V míse dobře promíchejte jogurt nebo směs jogurtu se smetanou, sůl a pepř. Rajčata vložte do jogurtu a nechte několik hodin zakryté v lednici nebo při pokojové teplotě marinovat. V malém hrnci rozehřejte olej, přidejte hořčičná semínka a čili a smažte je, dokud hořčice nepřestane vyskakovat (ale dejte pozor, aby se čili nespálilo). Koření nalijte do jogurtu s rajčaty a opatrně promíchejte. Podávejte ihned, ozdobené snítkou čerstvých bylinek.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.