Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Nové brambory v rajčatové omáčce

  • 700 g nových brambor (ne větších než 5 cm)
  • 3 – 4 hřebíčky
  • 6 – 8 kuliček černého pepře
  • 2 čl celého koriandru
  • 1 čl římského kmínu
  • ½ čl fenyklu
  • 2,5 cm kousek najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 – 3 zelené čili papričky
  • 3 pl petrželky nebo koriandrových listů
  • 4 pl oleje
  • 1 čl černých hořčičných semínek
  • 2 bobkové listy
  • 1 hrnek rajčat, nakrájených na čtvrtky
  • ½ čl kurkumy
  • 1 čl garam masaly
  • sůl

Brambory uvařte ve slupce. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na 1,5 cm kostky (velmi malé brambůrky nemusíte loupat ani krájet). Hřebíčky, pepř, koriandr, kmín a fenykl umelte v mlýnku. Potom přidejte čili, zázvor, 1 pl čerstvých bylinek a s vodou je rozmixujte.

V hrnci rozehřejte olej, vhoďte do něj hořčičná semínka a přikryjte. Když přestanou semínka pukat, přidejte bobkový list a hned rajčata a kurkumu. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud se šťáva nevyvaří a olej se začne oddělovat od rajčat. Přidejte brambory, garam masalu a sůl, opatrně promíchejte, přikryjte a nechte na mírném plameni, dokud se brambory neprohřejí (v případě potřeby dolijte trochu vody). Před podáváním posypte zbylými bylinkami.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.