Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Kořeněné bramborové sirky

  • 2 velké brambory
  • sůl
  • ¼ čl papriky
  • 1 čl mletého koriandru
  • ½ čl mletého římského kmínu
  • ½ čl mangového prášku (můžete vynechat)
  • olej na smažení

Oloupané brambory nakrájejte na tenké proužky (měly by připomínat sirky). Namočte je alespoň na 1 hodinu do studené vody. Vodu dvakrát vyměňte. Potom brambory osušte utěrkou. Ve vyšší pánvi rozehřejte na střední teplotu asi 6 – 7 cm vrstvu oleje (pánev by neměla být naplněna přes polovinu svého objemu).

Do rozpáleného oleje vložte hrst brambor a míchejte, aby se neslepily. Osmažte je dozlatohněda, vyberte je děrovanou lžící a nechte okapat v sítku. Stejným způsobem osmažte ostatní brambory. V misce dobře smíchejte sůl a koření a touto směsí posypte horké brambory. Tato chuťovka může být uchovávána v dobře uzavřené nádobě jeden týden.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.