Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Jednoduché brambory s hráškem a rajčaty

  • 3 pl oleje
  • 1 pl strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 pálivé zelené čili papričky, nasekané najemno
  • ½ pl římského kmínu
  • 1 čl černých hořčičných semínek
  • ¼ čl asafoetidy nebo 1 menší cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 bobkové listy
  • 2 střední rajčata, oloupaná a nakrájená
  • 750 g brambor, nakrájených na silnější hranolky
  • 1 čl kurkumy
  • 1 pl mletého koriandru
  • 200 – 350 ml vody
  • 350 ml čerstvého nebo mraženého hrášku
  • sůl
  • 3 pl najemno nasekané petrželky nebo čerstvých koriandrových listů

V hrnci rozehřejte olej, přidejte zázvor, čili, kmín a hořčičná semínka. Vše smažte, dokud hořčice nepřestane skákat. Ihned přidejte asafoetidu nebo cibuli, bobkové listy a rajčata. Smažte 2 – 3 minuty, dokud se olej nezačne oddělovat od rajčat.

Přidejte brambory, kurkumu, koriandr, vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a zakryté vařte 15 minut. Přidejte čerstvý hrášek, sůl a polovinu čerstvých bylin , částečně odkryjte a pokračujte ve vaření, dokud brambory nezměknou. Mražený hrášek přidejte až v posledních 2 – 3 minutách před dokončením. Ozdobte zbylými bylinkami.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.