Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Citronové máslové krekry

  • 240 g celozrnné hladké mouky
  • 1 ½ čl soli
  • ¼ čl jedlé sody
  • 1 čl najemno nastrouhané citronové kůry
  • 4 ½ pl tuhého másla, nakrájeného na malé kousky
  • 2 pl studeného bílého jogurtu
  • 1 pl ledové vody
  • 60 ml citronové šťávy
  • olej na smažení

V míse dobře promíchejte mouku, sůl, sodu a citronovou kůru. Přidejte máslo a konečky prstů vypracujte směs podobnou hrubé strouhance. Vmíchejte jogurt, vodu a citronovou šťávu a vypracujte chuchvalcovité těsto. Rozdělte ho na pět částí. Čtyři zakryjte a nechte stranou, zbylou vyválejte na pomoučeném válu na asi 17 cm široký kruh. Ostrým nožem z těsta vykrájejte kosočtverce (2,5 cm široké a 5 cm dlouhé). Odřezky znovu použijte. V pánvi rozehřejte na vysokou teplotu asi 5 cm vrstvu oleje. Krekry smažte 5 minut po každé straně, dokud nezezlátnou. Vyberte je a osušte papírovými ubrousky. Stejně tak vyválejte, nakrájejte a osmažte zbývající těsto. Sušenky mohou být skladovány 2 – 3 týdny.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.