Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Hrášek s mrkví na smetaně

  • 400 g hrášku (mraženého nebo čerstvého)
  • 5 pl másla
  • 2 střední mrkve oloupané a nakrájené na kostičky
  • špetka asafoetidy, když nemáte nahradte na jemno sekanou cibulkou, nebo vynechte i cibulku
  • 1/4 čl kurkumy
  • 1/4 čl majoránky
  • 1/4 čl tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 pl mouky
  • 250 ml sladké smetany

V pánvi rozpusťte na mírném ohni 4 pl másla, přidejte asafoetidu nebo cibulku (cibulku restujte na másle do zlatova), pak přidejte mrkev a kurkumu.

Restujte pár minutek, podlejte asi 1 dcl vody, pak přidejte tymián, zakryjte a vařte na mírném ohni za občasného míchání dokud není mrkev měkká, (asi 15 minut). Mražený hrášek uvaříme v troše vody do měkka, cca 8-10 minut. Zcedíme jej.

V další pánvi rozpusťte na mírném ohni 1 pl másla, vmíchejte mouku a jemně míchejte, restujte, asi 2 minuty.

Nesmí zhnědnout!

  • Postupně přidejte smetanu a za stálého míchání přiveďte k varu.
  • Až směs zhoustne, odstavte ji.
  • Smíchejte hrášek s kořeněnou mrkví,
  • přelijte smetanovou omáčkou,
  • přidejte majoránku,
  • osolte, opepřete,
  • jemně pomíchejtete a podávejte.

Jako přílohu rýži (už umíme), salát dle chuti.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.