Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Dnes recept na lilkové sabží!

Potřebujeme:

  • 1 lilek,
  • ½ kg brambor,
  • 3 rajčata,
  • koření:
  • asofoetida nebo ½ cibule a 4 stroužky česneku,
  • 3 bobkové listy,
  • 1 lž. garam masaly,
  • 1 lž. mletého koriandru,
  • ½ lžičky nepálivé papriky,
  • ½ lž. mletého zázvoru,
  • rostlinný olej 1-2 lžíce,

Tak a jedem:

  • Jeden pěkný lilek, nakrájíme na kostky a ve zvláštní misce bohatě prosolíme, necháme odležet.
  • Na pánvi rozpálíme rostlinný olej 1-2 lžíce,
  • dále orestujeme,
  • pokud máte, koření asofoetidu ¼ lžičky,
  • jinak ½ sekané cibule a 4 utřené stroužky česneku(dozlatova),
  • + přidáme ¼ kg oloupaných, na kostičky nakrájených brambor
  • + 3 bobkové listy

restujeme asi 5 minut

  • + přimícháme koření garam masala, 1 lžičku
  • + koriandr mletý, 1 lžičku
  • + 1/2lžičky nepálivé papriky
  • + 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • + lilek který nejprve propláchneme pod tekoucí vodou od soli,
  • + vše restujeme dalších 5 minut,
  • + pak podlijeme asi 1,5dcl vody,
  • + osolíme podle vašeho zvyku
  • řádně zamícháme a dusíme do měkka
  • podle potřeby možno podlévat vodou

v mezičase spaříme ve vřelé vodě 3 rajčata, která poté oloupeme a nakrájíme na kostičky do hotového sabží jemně přimícháme spařená rajčata a pro chuť přidáme plátek másla Podáváme s rýží, jablkovým čatným (které už umíte) a pěkným salátem.

Díky za pozornost a pište. Haré Krišna

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.