Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Tip na lehký obídek

Ten kdo už má své vlastní brambůrky na zahrádce, i vy ostatní, oceníte tento typ. Nové brambůrky zakapané máslíčkem nebo olivovým olejem se zeleninovými smaženkami, lehkým jogurtovým dresingem a rajčatovým salátem s bylinkami.

Brambory

  • řádně omyjte, dejte do hrnce, zarovnat vodou, okmínovat, osolit, přivést do varu a vařit 10 minut. Dej je vařit hned ať už to jede.Brambory můžeme oloupat, ale výborné jsou i se slupkou zakapané rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem.

Rajčatový salát

  • z rajčat pokrájených na kostky. Rozhlédni se po zahrádce a přidej například tymián, petrželové lístky,rozmarýn atd. Zakapej rostlinným olejem, nejlépe olivovým, citronem bez pecek, osol, opepři.

Lehce promíchni, nerozmlať. Nech zaležet v lednici.

Smažené zeleninové (pakory) smaženky

Použijte libovolnou zeleninu ze zahrádky cukyny, lilek, tvrdá rajčata, papriky, mrkev, červená řepa, nakrájet na půl centimetrové plátky, nebo růžičky květáku.

  • 4dcl hladké mouky
  • 3dcl vody
  • 1 člž. garam masaly
  • 1člž. kurkumy
  • 1 čl. muškát. oříšku strouhaného
  • 1 člž. mletého koriandru
  • 1 člž. indického kmínu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sůl asi 1/3člž
  • olej na smažení

Postup:

  • Smícháme mouku, koření a prášek do pečiva.
  • Za stálého míchání přiléváme vodu, až získáme hustší kaši.
  • Připravenou zeleninu namáčíme v těstíčku,
  • vložíme do rozpáleného oleje a na mírném oleji smažíme do zlatova.
  • Hotové smaženky necháme okapat a odkládáme na papírový ubrousek.

Rychlý jogurtový dresing

Kelímek bílého jogurtu, osolit, opepřit, asofoetida/když je/,trošku cukru a zamíchat.

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.