Otevírací hodiny - Po-Pá: 11.00 - 15.00
                                                                    Lužánecká 4, BRNO

Letní delikátní zelenina

Ze zeleniny potřebujete :

  • Květák, 1/2 rozebraného na růžičky,
  • Brambory,1 kg ,oloupaných a pokrájených na kostičky,nebo plátečky,
  • Rajčata, 4 střední pokrájených na osminky,
  • Rostlinný olej, 2 polévkové lžíce, na kořenící základ

Koření:

  • odměrkou na koření je čajová lžička
  • 2 čl hořčičného semínka černého, (v Haribolu ho mají)
  • 1/4 čl čili, podle chuti, i méně
  • 1 čl. zázvoru sušeného, nebo 2 čl zázvoru strouhaného čerstvého
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 čl. asofoetidy,

pokud nemáte, nahraďte 2 polévkovými. lžícemi sekané cibulky, nebo zcela vynechejte

  • 1 čl kurkumy
  • do hotového nakonec:
  • 2,5 smetany na šlehání
  • sekaná petrželka
  • 1-2 čl soli

postup přípravy:

do horkého oleje vhodíme hořčičné semínko, když začne praskat zakryjte pokličkou,
jakmile praskání začne ustávat přidáme čili, zázvor, asofoetidu, kurkumu a bobkové listy.
(Pokud nemáte asofoetidu tak v tomto okamžiku přidáme cibulku.)

  • krátce orestujeme (nespálit)
  • přidáme květák a brambory
  • opět restujeme
  • podlijeme asi 1/2 litrem horké vody
  • promícháme a dusíme do měkka pod pokličkou

nakonec:

  • přidáme rajčata,
  • osolíme
  • přidáme smetanu a petrželku
  • jemně promícháme
  • podáváme s rýží, tortilami a salátem

haré krišna, haré krišna, krišna krišna, haré haré
haré ráma, haré ráma, ráma ráma, haré hare

Copyright haribol.cz © All Rights Reserved.